INQUISICIÓ BIS

El Gobierno de España ja fa temps que ha iniciat un fort atac en contra de les teràpies naturals i tot allò que NO els aporta diners, que no gasta en farmacèutiques grans – que és qui pressiona al govern.

Volen prohibir les teràpies naturals als centres sanitaris (hi ha voluntaris que ofereixen reiki a varis hospitals) i a les universitats, perseguint a les persones que divulguin teràpies naturals a aquests llocs (inclou la prohibició de què els metges i infermeris recomanin alguna teràpia).

Ara han posat anuncis al carrer per intentar aixafar la medicina natural. En diuen pseudoteràpies i pseudociències perquè soni malalment i sembli poc de fiar. Fan demagògia. Quan va començar la psicologia, també era demonitzada per moltes institucions, argumentant que no era científica.

Inquisició bis

La paraula científic s’utilitza en excés. La ciència real es basa en fer estudis, des de la neutralitat, per demostrar la veracitat o no d’una teoria. Tancar-se a tot un món de possibilitats sense haver-ho estudiat a fons no es pot anomenar ciència, sinó creença. Creença de què només una manera de fer és bona i descartar la resta perquè són diferents.

Si realment es vol parlar de teràpies naturals amb fiabilitat, que subvencionin estudis FIABLES (fets per persones neutres, no els típics estudis pagats perquè diguin el que les grans empreses volen que diguin, com es fa amb l’ecologia, el veganisme, etc) que estudiïn l’efectivitat de cada una de les teràpies (perquè n’hi ha moltes i no es poden posar totes al mateix sac).

L’anunci diu coNprueba. Només està provat realment allò que ha tingut varis estudis (diners). Si no es subvencionen estudis, no es pot provar ‘científicament’, simplement perquè no s’hi posen diners.

Prou de coartar-nos la llibertat i enganyar la gent utilitzant la paraula ciència com una religió més. La ciència potser és exacta, però els estudis científics no ho són. Els estudis científics que demostraven unes coses fa temps poden ser rebatuts al cap d’uns anys. Un exemple recent, són els fàrmacs per l’hipertensió que s’han hagut de retirar del mercat després de ser utilitzats durant molts anys per persones hipertenses.

Hi ha moltes maneres de mantenir la salut i s’han de respectar.
Quan algú creu i diu que té l’única veritat, està mostrant la seva ignorància (i la falta de pensament científic).

La majoria de persones que estan en contra del que anomenem teràpies naturals no han rebut cap teràpia. Igualment, provar-ne una, no et dóna dret a parlar de totes.

S’ataca tant aquest sector perquè està creixent molt i cada vegada hi ha més persones interessades.

A mi m’encanta la ciència (que no la rigidesa científica, que no és ciència) i alhora m’encanta l’espiritualitat (parlo d’espiritualitat i energia perquè altres teràpies, com la fitoteràpia, ayurveda, medecina xinesa, etc. és obvi que és fàcil de provar la seva efectivitat). Per mi, tot allò que no s’ha pogut provar, com l’energia del reiki per exemple, és perquè encara no tenim els mitjans tecnològics per fer-ho.

L’obertura mental és bàsica per evolucionar com a societat i per mantenir un pensament científic equilibrat. Qui vol mantenir l’status quo conservador promou l’estancament.
Nosaltres som evolució constant.

Obrim-nos a descobrir, a provar, a entendre. Obrim-nos a la nostra pròpia sensibilitat i intuïció per saber cap on hem de tirar.

#Inquisicióbis #Ignorància #Viscalesteràpiesnaturals

Deixa un comentari