Flors de Bach

Les Flors de Bach són 38 essències extretes de flors silvestres, desenvolupades pel metge i homeòpata Edward Bach, que ajuden l’organisme a restablir el propi equilibri personal.

Aquestes essències no tracten els símptomes sinó les emocions que causen aquests símptomes. Ajuden als animals en estats emocionals negatius, com ara:

◊ Pors

◊ Ansietat

◊ Agressivitat

◊ Tristesa

◊ Impaciència

◊ Falta de seguretat

◊ Desànim

◊ Efectes de traumes emocionals passats i presents

◊ Estrès: Pot causar automutilació (arrancar-se els pèls, excés de llepat, etc), que l’animal sembli deprimit, marcatge a casa (sobretot en gats mascles), tensió en els músculs, tendència a patir al·lèrgies, problemes digestius (si l’animal té problemes físics, és important consultar al veterinari). Al reduir l’estrès, els problemes físics relacionats disminueixen o desapareixen.

◊ Les Flors de Bach són especialment útils per a tractar problemes de comportament, però també poden ajudar en el procés de recuperació d’una malaltia (com a complement al tractament veterinari) per a animar a l’animal i que augmenti la seva força i energia per a curar-se.

 

Les Flors de Bach, els animals i els cuidadors

Els animals experimenten emocions de manera similar als éssers humans, que determinen el seu comportament i personalitat. Aquests sentiments poden estar relacionats amb l’ambient actual de l’animal, amb situacions passades o amb l’estat emocional i mental dels cuidadors, ja que els animals actuen com una esponja: capten i absorveixen la negativitat emocional del seu voltant.

Si podem aprendre a identificar les emocions del nostre animal, potser podem aprendre a identificar les nostres pròpies emocions i entendre la part que juguen en la nostra salut i benestar. Si és convenient, una persona i el seu animal de companyia poden ser tractats a la vegada.

Els animals responen particularment bé a les Flors de Bach. Cal destacar que els animals no tenen efecte placebo. Tampoc tenen prejudicis, no pensen en si el tractament funcionarà o no, ho viuen de manera més natural, i les Flors de Bach tenen un efecte molt positiu en ells.

 

 

Què passa en una visita

Una visita de Flors de Bach sol anar juntament amb una visita d’etologia, ja que tractem problemes emocionals i comportamentals. Un cop donades les pautes d’etologia i decidides les Flors de Bach, es crea una ampolla de tractament: Es posen dues gotes de cada Flor de Bach escollida en una ampolleta i s’acaba d’omplir amb aigua.

S’administren quatre gotes de l’ampolla de tractament, que es poden barrejar amb menjar o un premi, o barrejar amb una mica d’aigua. Idealment, les Flors de Bach haurien de ser administrades quatre cops al dia. Això sol ser difícil de combinar amb els horaris que solen tenir els cuidadors, de manera que hi ha la opció de posar vuit gotes de Flors de Bach a l’aigua (tenir sempre 2 bols d’aigua, un sense gotes; important en gats) i 4 gotes en menjar dos cops al dia.

 

Més informació sobre les Flors de Bach

Les essències són extretes per mètodes de solarització o ebullició i conservades en aigua i alcohol. Normalment es prenen oralment i són indicades per a persones, animals i plantes. Són totalment segures, sense efectes secundaris adversos ni possibilitat d’intoxicació, i compatibles amb qualsevol tractament. És important visitar al veterinari si l’animal té algun problema físic.

Les Flors de Bach treballen a nivell energètic. Des de la revolució física d’Einstein el 1905, sabem que tots els éssers vius som éssers energètics: els cossos estan fets de partícules subatòmiques que vibren l’una amb l’altra; cada molècula vibra a una freqüència determinada, i cada ésser té un camp electromagnètic. Interactuem amb altres éssers a través d’aquests camps electromagnètics. Quan hi ha un desequilibri emocional, es desequilibra el camp energètic. Les Flors de Bach contenen la vibració de les diferents flors i actuen en el nostre camp energètic, equilibrant les nostres emocions.

Les Flors de Bach són fàcils d’utilitzar i són accessibles per a tothom; aquests eren els principals objectius del Dr Bach. Aquesta teràpia va ser reconeguda per la Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1976, tot i que porta utilitzant-se més de setanta anys, ajudant a persones i animals arreu del món.

 

Número de practitioner: UKP-2010-0115E

 

Som lliures quan deixem en llibertat als altres, ja que només amb l’exemple podem ensenyar”    Dr Edward Bach, 1932

Tornar a teràpies per a animals