Edward Bach

El doctor Edward Bach era un metge anglès (1886 – 1936). Va treballar com a bacteriòleg assistent a l’Hospital del Col·legi Universitari i després va treballar a l’Hospital Homeopàtic de Londres, on va ser captivat per les ensenyances del doctor Samuel Hahnemann, el fundador de l’homeopatia.

Des de l’inici del seu treball com a metge, el Dr Bach es va adonar de la importància del caràcter psicològic i emocional dels seus pacients. Va observar que aquells pacients amb un punt de vista generalment positiu i optimístic, tendien a respondre millor als tractaments i es recuperaven millor de la malaltia que aquells menys optimístics.

El Dr Bach tenia una clínica exitosa a Londres i havia publicat diferents estudis, incloent-hi The Relation of Vaccine therapy to Homeopathy (1920), Intestinal Toxaemia in its relation to Cancer (1924), The Problem of Chronic Disease (1927) and The Discovery of Psora (1928). El 1930, va sentir que havia arribat al final de la seva relació/involucració amb la medicina convencional, i també amb l’homeopatia. Va fer les maletes i se’n va anar a viure al camp per trobar les herbes que tractarien els estats mentals i les emocions dels seus pacients. El 1936, l’any en què va morir, ja havia creat un sistema de 37 remeis de flors i un remei que provenia de l’aigua d’un lloc específic  (Rock Water – Aigua de Roca), i un remei que era una combinació de 5 flors (Rescue Remedy – remei d’emergència). Aquí va donar per acabat el seu treball, i aquest mateix any va morir.

Mount Vernon, on va viure el Dr Bach. Actualment és el Centre Bach.

Mount Vernon, on va viure el Dr Bach. Actualment és el Centre Bach.