Etologia holística

Uriel Subirano free pic

El comportament de l’animal amb el que convius té a veure amb el seu estat físic, emocional i energètic, amb el seu passat i també amb la relació amb tu, les emocions de l’entorn i l’energia de la casa.

Faig sessions per a qualsevol problema de comportament: Por, agressivitat, eliminació inadequada, conductes compulsives, depressió, acompanyament al dol, etc.; per millorar la relació animal – persona i per saber què necessita l’animal i quines emocions treballeu conjuntament.

Durant la sessió, parlo amb tu per saber què passa i poder donar-te pautes a seguir; connecto emocionalment i energèticament amb l’animal per saber com està i què necessita, i per saber què esteu treballant emocionalment; i utilitzo diferents tècniques per ajudar a la millora emocional i energètica i, per tant, de comportament, de l’animal: Reiki, zoofarmacognosi (olis essencials que l’animal va seleccionant durant la sessió), flors de Bach, cromoteràpia (teràpia amb colors i colorpuntura) i cristal.loteràpia.

A l’acabar la sessió, entrego les pautes de comportament necessàries, els olis essencials que l’animal ha seleccionat durant la visita i flors de Bach per a un mes.

Hi ha la possibilitat (que recomano) que la persona (o persones) que més vincle té amb l’animal també prengui flors de Bach (formulades específicament per a ella), per treballar les emocions conjuntament amb l’animal.

La visita d’etologia és a domicili a Barcelona i a Sabadell. Si vius fora d’aquestes ciutats, podem fer la visita a una sala de Barcelona. També hi ha la possibilitat de fer la visita online, amb pautes, reiki i flors de Bach (sense olis essencials).

Segueix la informació d’Etologia holística a Instagram:

Etologia holística @etologia.holistica

ETOLOGIA

L’etologia estudia el comportament dels animals. La funció de l’etòleg és ensenyar a les persones a relacionar-se amb l’animal amb qui conviuen, de manera que es resolguin els conflictes amb l’animal i es modifiquin conductes que són perjudicials tant per a les persones com per als animals.

Problemes de comportament més habituals en gossos:

◊ Ansietat per separació (problemes quan es queda sol)

◊ Agressivitat (cap a la família, desconeguts, altres gossos, etc)

◊ Eliminació inadequada (orinar i/o defecar dins de casa)         

◊ Pors (a gent, altres gossos, petards, etc) 

◊ Bordat excessiu

◊ Comportaments obsessivo-compulsius (mossegar-se la cua, llepat excessiu, etc)

 Problemes de comportament més habituals en gats:

◊ Eliminació inadequada (orinar i/o defecar fora de la safata):   És important fer un anàlisi d’orina previ a la consulta de comportament, ja que sovint és causada per una infecció d’orina.

Gata

◊ Agressivitat (cap a la família, desconeguts, altres animals, etc)

◊ Pors (a gent, altres animals, petards, etc)

◊ Miolar excessivament

◊ Comportaments obsessivo-compulsius (arrencar-se pèl, llepat excessiu, etc)

Entendre el comportament social dels animals ens permet actuar d’una determinada manera i tenir una bona relació amb ells. És important utilitzar sempre el reforç positiu.

En el meu treball com a etòloga, la importància recau en les emocions de l’animal i en treballar des de la perspectiva de l’animal com un tot (holísticament). Un tot amb personalitat que és influenciat pel seu passat, pel seu present, per l’ambient (on viu, amb qui viu, quina energia hi ha a la casa), per les emocions dels cuidadors, etc.

Durant la visita parlo amb els cuidadors per obtenir informació sobre què li passa a l’animal, què l’influencia i com podem ajudar-lo a estar millor. Utilitzo la zoofarmacognosi (olis essencials que l’animal inhala i herbes) mentre anem parlant perquè l’animal vagi treballant emocionalment. Durant la visita també faig reiki i, si és adequat, cromoteràpia a l’animal. Tant els olis essencials com el reiki fan que l’animal ja estigui treballant  i millorant durant la visita. Ofereixo als cuidadors pautes a seguir i deixo flors de Bach i olis essencials per l’animal per seguir el tractament a casa. Recomano que els cuidadors o la persona més propera a l’animal prengui flors de Bach (treballen amb les emocions) per treballar la família com un tot i així accelerar els procés de millora de l’animal (i de la persona!).

Les visites es fan a domicili perquè l’animal estigui en ambient segur i pugui relaxar-se totalment.

Contacta’m si vols concertar una visita d’etologia holística.