Etologia holística

Etologia holística neusmiquel.com

El comportament del gos i/o gat amb qui convius té a veure amb el seu estat físic, emocional i energètic, amb el seu passat i també amb la relació amb tu, les emocions de l’entorn i l’energia de la casa.

En el meu treball com a etòloga, la importància recau en les emocions de l’animal i en treballar des de la perspectiva de l’animal com un tot (holísticament). Un tot amb personalitat que és influenciat pel seu passat, pel seu present, per l’ambient (on viu, amb qui viu, quina energia hi ha a la casa), per les emocions dels cuidadors, etc.

La base és que l’animal no humà se senti bé emocionalment, que tingui l’energia equilibrada i que la vostra relació i convivència pugui ser amorosa i positiva. M’agrada escoltar a l’animal, fer la sessió al seu ritme (i al teu) i ser plenament respectuosa amb el que necessita.

Faig sessions per a qualsevol problema de comportament: Pors, agressivitat, eliminació inadequada, conductes compulsives, depressió, acompanyament al dol, etc.; per millorar la relació animal – persona i per saber què necessita l’animal i quines emocions treballeu conjuntament.

Durant la sessió, parlo amb tu per saber què passa i poder donar-te pautes a seguir; connecto emocionalment i energèticament amb l’animal per saber com està i què necessita, i per saber què esteu treballant emocionalment; i utilitzo diferents tècniques per ajudar a la millora emocional i energètica i, per tant, de comportament, de l’animal: Reiki, zoofarmacognosi (olis essencials que l’animal va seleccionant durant la sessió – només si la visita és presencial) i flors de Bach. Si és adequat, també utilitzo cromoteràpia (teràpia amb colors i colorpuntura) i cristal.loteràpia.

Etologia holística neusmiquel.com
Foto de Gregoire Bertaud

El treball emocional i energètic fa que ja estiguem promovent canvis durant la sessió. Les flors de Bach (i els olis essencials en el cas de visites presencials) que seguirà prenent / olorant durant les següents setmanes, continuaran el procés emocional. L’energia del reiki / sanació energètica també segueix fent efecte durant les següents setmanes.

A l’acabar la sessió online, entrego les pautes de comportament necessàries i la fórmula de les flors de Bach que necessita l’animal per un mes. El preparat de flors de Bach es pot comprar a alguns herbolaris, dietètiques, farmàcies i online.

A l’acabar la sessió presencial, entrego les pautes de comportament necessàries, els olis essencials que l’animal ha seleccionat durant la visita i flors de Bach per un mes.

Hi ha la possibilitat (que recomano) que la persona (o persones) que més vincle té amb l’animal també prengui flors de Bach (formulades específicament per a ella), per treballar les emocions conjuntament amb l’animal. Així treballem la família com un tot i accelerem els procés de millora de l’animal (i de la persona!).

La visita d’etologia holística pot ser online o a domicili a Barcelona.

Recomano fer una visita de seguiment a les 3-4 setmanes.

ETOLOGIA

L’etologia estudia el comportament dels animals. La funció de l’etòleg és ensenyar a les persones a relacionar-se amb l’animal amb qui conviuen, de manera que es resolguin els conflictes amb l’animal i es modifiquin conductes que són perjudicials tant per a les persones com per als animals.

Problemes de comportament més habituals en gossos:

◊ Ansietat per separació (problemes quan es queda sol)

◊ Agressivitat (cap a la família, desconeguts, altres gossos, etc)

◊ Eliminació inadequada (orinar i/o defecar dins de casa)         

◊ Pors (a gent, altres gossos, petards, etc) 

◊ Bordat excessiu

◊ Comportaments obsessivo-compulsius (mossegar-se la cua, llepat excessiu, etc)

 Problemes de comportament més habituals en gats:

◊ Eliminació inadequada (orinar i/o defecar fora de la safata):   És important fer un anàlisi d’orina previ a la consulta de comportament, ja que sovint és causada per una infecció d’orina.

Gata

◊ Agressivitat (cap a la família, desconeguts, altres animals, etc)

◊ Pors (a gent, altres animals, petards, etc)

◊ Miolar excessivament

◊ Comportaments obsessivo-compulsius (arrencar-se pèl, llepat excessiu, etc)

Entendre el comportament social dels animals no humans ens permet actuar d’una determinada manera i tenir una bona relació amb ells. És important utilitzar sempre el reforç positiu.