Flors de Bach

Les Flors de Bach són 38 essències extretes de flors silvestres, desenvolupades pel metge i homeòpata Edward Bach, que ajuden l’organisme a restablir el propi equilibri personal.

Aquestes essències no tracten els símptomes sinó les emocions que causen aquests símptomes. Ajuden als animals en estats emocionals negatius, com ara:

◊ Pors

◊ Ansietat

◊ Agressivitat

◊ Tristesa

◊ Impaciència

◊ Falta de seguretat

◊ Desànim

◊ Efectes de traumes emocionals passats i presents

◊ Estrès: Pot causar automutilació (arrancar-se els pèls, excés de llepat, etc), que l’animal sembli deprimit, marcatge a casa (sobretot en gats mascles), tensió en els músculs, tendència a patir al·lèrgies, problemes digestius (si l’animal té problemes físics, és important consultar al veterinari). Al reduir l’estrès, els problemes físics relacionats disminueixen o desapareixen.

◊ Les Flors de Bach són especialment útils per tractar problemes de comportament, però també poden ajudar en el procés de recuperació d’una malaltia (com a complement al tractament veterinari) per animar a l’animal i que augmenti la seva força i energia per a curar-se.

 

Les Flors de Bach, els animals i els cuidadors

Els animals experimenten emocions de manera similar als éssers humans, que determinen el seu comportament i personalitat. Aquestes emocions poden ser pròpies i/o estar relacionades amb l’ambient actual de l’animal, amb situacions passades o amb l’estat emocional i el nivell d’estrès dels cuidadors, ja que els animals actuen com una esponja: capten i absorveixen les emocions del seu voltant. No sempre absorbeixen les emocions de les persones, de vegades vénen a treballar emocions semblants a les de la persona amb qui conviu per fer una feina en comú i, tot i ser emocions semblants, són pròpies de l’animal.

Observant les emocions del animals no humans, també podem aprendre a identificar les nostres pròpies emocions i entendre la part que juguen en la nostra salut i benestar. Quan es donen flors de Bach a un animal, és útil i interessant que la/les persona/es amb qui conviu també en prengui/n.

Els animals responen particularment bé a les Flors de Bach. Cal destacar que els animals no tenen efecte placebo. Tampoc tenen prejudicis, no pensen en si el tractament funcionarà o no, ho viuen de manera més natural, i les Flors de Bach tenen un efecte molt positiu en ells.

Les flors de Bach les dono / les recomano després d’una visita d’etologia holística i/o d’una sanació energètica.

 

Què passa a una visita

Les Flors de Bach van juntament amb una visita d’etologia holística, ja que tractem problemes emocionals i comportamentals. Un cop donades les pautes d’etologia i decidides les Flors de Bach, es crea una ampolla de tractament: Es posen dues gotes de cada Flor de Bach escollida en una ampolleta i s’acaba d’omplir amb aigua.

En cas de visita presencial, proporciono l’ampolla preparada amb les flors de Bach per un mes. En el cas de fer una visita online, proporciono la fórmula de les flors de Bach necessàries i pots anar a comprar l’ampolla de tractament a diferents herbolaris, farmàcies i dietètiques que en preparen.

S’administren quatre gotes de l’ampolla de tractament, que es poden barrejar amb menjar o un premi, o barrejar amb una mica d’aigua. Idealment, les Flors de Bach haurien de ser administrades quatre cops al dia. Això sol ser difícil de combinar amb els horaris que solen tenir els cuidadors, de manera que hi ha la opció de posar vuit gotes de Flors de Bach a l’aigua (tenir sempre 2 bols d’aigua, un sense gotes; important en gats) i 4 gotes en menjar dos cops al dia.

 

“Som lliures quan deixem en llibertat als altres, ja que només amb l’exemple podem ensenyar”

 Dr Edward Bach, 1932