Acompanyament quan hi ha una pèrdua

Gat

Acompanyo a animals (i cuidadors) quan s’ha viscut una pèrdua.

És important tenir en compte que quan un animal perd a un ésser estimat, sigui una persona o animal, passa una etapa de dol i necessita ser acompanyat en aquest procés.

Si has d’acompanyar l’animal és probable que tu que també hagis perdut algú estimat i també necessitis un acompanyament. Els animals noten molt les emocions del voltant. Encara que fem veure que tot va bé, poden notar com ens sentim.

Una altra possibilitat és que algú hagi anat a viure a un altre lloc i que la persona que cuida a l’animal estigui tranquil·la perquè sap que es seguiran veient però l’animal ho visqui com una pèrdua total.

En el cas que sembli que l’animal no acaba d’entendre què ha passat (i fins i tot si que sembli que ho entén), hem de dedicar una estona a transmetre-li què ha passat: A través de paraules, pensaments, imatges i emocions. Així li serà més fàcil entendre la situació.

Hi ha moltes maneres d’acompanyar a l’animal amb qui convius durant aquest procés.

 La més important és passar estones amb ell i fer-li cas.

 No retirar tots els objectes de la persona o animal que ja no hi és fins passat un temps (mantenen l’olor de l’ésser estimat i el pot tranquil·litzar).

Quarç rosa animal neusmiquel.com
Foto de Krystal Ng

 Ajuda emocional: Flors de Bach, olis essencials, cristalls, com el quarç rosa, i colorpuntura. Recomano que prenguin flors de Bach tant animal com cuidador.

 Sanació energètica (reiki i altres tècniques) i comunicar-se amb l’animal, preguntar-li com se sent i què necessita.